Skip to main content

Γεωργιάδης σε Καμμένο: Mας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;

Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση βλημάτων από τον ελληνικό στρατό στη Σαουδική Αραβία.

«Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για να εκποιηθούν τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία.

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

«Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή» ήταν η επισήμανση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους που φτάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Κάποιους απ' αυτούς,πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων, θα τους αντιμετωπίσω στη δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει κανείς μεσάζων. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων. Εδώ,οι πωλήσεις όπλων είναι απόλυτα νόμιμες και καθαρές». Οπως είπε: «Θέλατε να δημιουργήσετε σκάνδαλο και μετατρέψατε τη ΝΔ σε υποστηρικτή του κουμπάρου της κυρίας Μπακογιάννη. Δεν υπάρχει αναφορά, υπάρχει ένα υποκλαπέν από το computer του σύνολο μηνυμάτων και συζητάμε επί ένα μήνα για μία αναφορά που ο ίδιος ο καταγγέλλων λέει ότι δεν έκανε. Στο γραφείο μου ήρθε ο ίδιος ο εισαγγελέας της στρατιωτικής δικαιοσύνης προκειμένου να ελέγξει αν κάποιοι διακινούν χαρτιά, αν κάποιοι διακινούσαν απόρρητα και ξέρετε πού κατέληξε η έρευνα; Ότι το συγκεκριμένο απόρρητο έφυγε από τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών διότι κάποιοι έκαναν δουλειές». 

«Για να κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή για άλλο αριθμό βλημάτων θα έπρεπε να κάνουμε νέα συνεδρίαση της επιτροπής, νέα έγκριση από το ΚΥΣΕΑ. Σας καταθέτω, επικυρωμένα όλα από το προξενείο της Ελλάδος στο Ριάντ, σας κοινοποιώ πιστοποιητικό τελικού χρήστη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον κ. Παπαδόπουλο είπε ότι έχει μια πολύ μεγάλη έκπληξη: «Το μόνο που ξέραμε είναι ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς όσον αφορά το ποινικό του μητρώο. Καταθέτω λοιπό στη Βουλή την εξουσιοδότηση που έχει ο κ. Παπαδόπουλος προκειμένου να κάνει έλεγχο στρατιωτικού υλικού, σας καταθέτω στη Βουλή την άδεια οπλοφορίας του κ. Παπαδόπουλου, σας καταθέτω το λευκό ποινικό μητρώο του κ. Παπαδόπουλου».