Skip to main content

Γεωργιάδης: Προπαγάνδα τα περί δημοσιονομικού μείγματος με αντίμετρα

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης την κυβερνητική πολιτική «περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά Αριστερή»

Σε «προπαγάνδα» αποδίδει τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης περί «άλλου δημοσιονομικού μείγματος με παράλληλη ψήφιση αντιμέτρων», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή», αυτό που στην ουσία εννοεί η κυβέρνηση είναι ότι «θα ψηφίσουν σίγουρα τα μέτρα του 2% του ΑΕΠ για περικοπή συντάξεων και μείωση αφορολογήτου και στο μέτρο που ξεπερνούν τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ θα μπορούν για το επιπλέον κομμάτι να έχουν αντισταθμιστικά μείωση των φόρων».

Χαρακτήρισε επίσης την κυβερνητική πολιτική «περισσότερο νεοφιλελεύθερη παρά Αριστερή», ενώ εξέφρασε την ελπίδα με την επιστροφή της τρόικας να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθεί η χώρα τον Απρίλιο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ποτέ δεν συνέδεσε η Ν.Δ. τις εκλογές με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τόνισε ότι το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες, έχει να κάνει με το ότι «θεωρούμε ότι η παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία βλάπτει τη χώρα». 

Στην ερώτηση τι θα κάνετε αν πάρετε εσείς την καυτή «πατάτα», απάντησε ότι «θα κυβερνήσουμε σωστά και πολύ γρήγορα αυτή η καυτή «πατάτα» θα γίνει δροσερή».