Skip to main content

Γεωργιάδης: Πάμε σε Ειδικό Δικαστήριο - Παραιτούμαι από την παραγραφή

Σας προκαλώ να καταθέσετε αν έχετε την απάντηση υπηρεσίας ΚΕΕΛΠΝΟ για αυτούς τους δήθεν 23 διορισμούς που έκανα, δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας να συσταθεί προανακριτική επιτροπή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Μάκη Βορίδη, για όσα θέματα θεωρούν ότι έχουν ευθύνες.

Παράλληλα δήλωσε ότι ο ίδιος παραιτείται από το δικαίωμα όπως είπε της παραγραφής.

«Να πάμε στο Ειδικό Δικαστήριο και παραιτούμαι από την παραγραφή και εκεί θα σας κάνω ρεζίλι των σκυλιών. Εσείς κ. Ξανθέ και κ. Κουρουμπλή δέχεστε να ελεγχθούν και οι δικές σας ευθύνες στην παρούσα εξεταστική;», είπε στη Βουλή.
 
Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης και κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και για το θέμα των διορισμών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Σας προκαλώ να καταθέσετε αν έχετε την απάντηση υπηρεσίας ΚΕΕΛΠΝΟ για αυτούς τους δήθεν 23 διορισμούς που έκανα. Καταθέτω στο Σώμα την καταγγελία εργαζομένων. Το Σάββατο ο Ρόζενμπεργκ προσπάθησε να αλλοιώσει το πρωτόκολλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Να μην ελέγξουμε γιατί πήγε η αστυνομία;», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε εκ νέου σε δημοσιεύματα εφημερίδων για χρήματα που έδωσε το υπουργείο σε εταιρία φύλαξης. «700.000 ευρώ δώσατε σε εταιρεία φύλαξης για Ιανουάριο-Φεβρουάριο. Από Δεκέμβριο του 2015 βάλατε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο δημόσιο λογιστικό. Πρέπει να έχετε κάνει διαγωνισμό για κάθε ευρώ. Εχετε λάβει προσφορά έγγραφη για πολύ λιγότερα χρήματα. Ο τροχός γυρίζει. Η πλειοψηφία θα αλλάξει και όλα αυτά θα ερευνηθούν. Καλύτερα για εσάς αν ερευνηθούν τώρα παρά τότε».