Skip to main content

Άδωνις: Ντροπή για την κοινωνία μας η βία κατά των γυναικών (vid)

Εκδήλωση για την πρωτοβουλία «Λύσε τη Σιωπή» σήμερα το απόγευμα στο «Αριστοτέλειον». Παρέμβαση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Από τα περισσότερο ντροπιαστικά πράγματα της εποχής και της κοινωνίας μας χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη βία κατά των γυναικών σε παρέμβαση του στην εκδήλωση για την πρωτοβουλία «Λύσε τη Σιωπή» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Αριστοτέλειον, στη Θεσσαλονίκη. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση ωστόσο έστειλε το δικό του μήνυμα σε σύνδεση μέσω Skype λέγοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συντάσσονται ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ανατολή Κωνσταντινίδου, Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πολιτευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησε την εθελοντική δράση «Λύσε τη Σιωπή», που προτρέπει κάθε γυναίκα που έχει υποστεί βία να μιλήσει για αυτό που της συνέβη.

«Υπάρχει φόβος, υπάρχει ντροπή, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι συντηρητική. Οπότε αυτές οι γυναίκες χρειάζονται όλες μας για να τις ενθαρρύνουμε και να τις προτρέψουμε να μιλήσουν», σημείωσε η ίδια μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Ο ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, που μίλησε στην εκδήλωση σημείωσε ότι παρόλο που κατά την εμπειρία του αυξάνονται τα περιστατικά βίας κατά γυναικών, όλο και περισσότερες γυναίκες πλέον αναφέρουν τα περιστατικά αυτά. 

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η δικηγόρος Θάλεια Νάστα, ο ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Ζησόπουλος και η γραμματέας του συλλόγου Λιτοχωριτών Θεσσαλονίκης Ελένη Καναβούρα.

Την εκδήλωση τιμήσαν με την παρουσία τους στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Κώστας Γκιουλέκας.