Skip to main content

Γεωργιάδης: Να απαντήσει η Δούρου για αντιπλημμυρική μελέτη του 2015

Η Δούρου να μας εξηγήσει γιατί έκρυψε στο συρτάρι τη μελέτη εφόσον εκλέχτηκε με σημαία τα αντιπλημμυρικά έργα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Βολές κατά της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος την κατηγόρησε ότι «έκρυψε στο συρτάρι» μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στη δυτική Αττική.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι από το 2015, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η δήμαρχος Μάνδρας κυρία Κριεκούκη, υπήρχε σχετική μελέτη ωστόσο η Περιφέρεια Αττικής δεν είχε προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.

«Η κυρία Δούρου είχε πει ότι "αν δεν κάνω τα αντιπλημμυρικά έργα θα πάω σπίτι μου". Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα», τόνισε.

«Η Δούρου να μας εξηγήσει γιατί έκρυψε στο συρτάρι τη μελέτη εφόσον εκλέχτηκε με σημαία τα αντιπλημμυρικά έργα», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ για τα όσα ισχυρίζεται η κυρία Δούρου ότι η μελέτη σταμάτησε λόγω του δασάρχη, σημείωσε: «Τελικά την Ελλάδα την κυβερνά ο δασάρχης; Τα ίδια μας έλεγαν και για το Ελληνικό. Αν είναι να τον πάμε στο Μαξίμου να τελειώνουμε. Αυτά είναι αστεία πράγματα».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τα μπαζωμένα ρέματα.

Από τα πυρά του κ. Γεωργιάδη δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός, αφού μετά από την επίσκεψή του στους πληγέντες δήμους της Αττικής, αναχώρησε για τη Σουηδία όπου συμμετείχε στην Κοινωνική Σύνοδο.

«Έχω δει πρωθυπουργούς να επιστρέφουν από το εξωτερικό όταν στη χώρα τους συμβαίνει μια εθνική τραγωδία. Πρωθυπουργό να πηγαίνει για 10 λεπτά στο σημείο επειδή είναι ο δρόμος του προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και στη συνέχεια να παίρνει το αεροπλάνο για το Γκέτεμποργκ ενώ έχει συμβεί τραγωδία στον τόπο του, δεν έχω ξαναδεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι το κόμμα του έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και μια σειρά δράσεων για την ανακούφιση των πληγέντων της Δυτικής Αττικής.