Skip to main content

Γεωργιάδης: Η συνέντευξη Σαββίδη είναι ντροπή για την Ελλάδα

Η συνέντευξη Σαββίδη είναι ντροπή για χώρα του Δυτικού κόσμου, γιατί αυτό που μας ξεχώρισε ως Δύση είναι η λειτουργία των Θεσμών, είπε ο βουλευτής.

Επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη, εξαπέλυσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 της Θεσσαλονίκης και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης:
«Είχα πει, ότι η ΝΔ δεν ξεχωρίζει τους επενδυτές σε φίλους κι εχθρούς, θέλουμε κανόνες για όλους», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να ελεγχθεί στη Βουλή αυτό που είπε ο κ. Σαββίδης, ότι δεν ήξερε για το πρόστιμο. Αυτό το ισχυρίστηκε ο επιχειρηματίας. Κι εμείς είπαμε ότι πρέπει να ελεγχθεί με διαφανείς διαδικασίες».

Αναλυτικά η δήλωση Γεωργιάδη στο FOCUS 103,6:

«Ο κ. Σαμαράς, ως πρωθυπουργός έκανε σωστά τη δουλειά του με την ιδιωτικοποίηση, σε πολύ καλή τιμή. Αν έρχεσαι εκ των υστέρων, ο «χ» επιχειρηματίας και λες πήρα μια απόφαση βλαπτική για τα συμφέροντά μου και θέλω να μου τα χαρίσετε, τότε γιατί μόνο στον Σαββίδη κι όχι σε όλους;

Αν στο τίμημα που πλήρωσε ο επιχειρηματίας υπολογίστηκε το πρόστιμο και μετά πας και του τα σβήνεις, τότε του χαρίζεις λεφτά. Αν έλεγε τότε το Ελληνικό Δημόσιο, ότι πάρτε την εταιρία και μετά εγώ θα σας σβήσω τα πρόστιμα, ποιος σας λέει, ότι δεν θα εμφανίζονταν δέκα υποψήφιοι;

Δεν έχω και δεν είχα τίποτα με τον Σαββίδη, ίσα ίσα, που τον ήξερα από την επιτροπή αποδήμων της Βουλής, ως εκπρόσωπο του αποδήμου Ελληνισμού των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και τον θεωρούσα πατριώτη.

Η συνέντευξη όμως που έδωσε ο κ. Σαββίδης στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είναι ντροπή για την Ελλάδα, είναι ντροπή για χώρα του Δυτικού κόσμου, γιατί αυτό που μας ξεχώρισε ως Δύση είναι η λειτουργία των Θεσμών.

Εμείς θέλουμε συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο με ίσες ευκαιρίες για όλους. Όταν την επομένη που σου χαρίζουν πρόστιμα, λες ότι θα πάρεις και ΜΜΕ για να εκβιάζεις τον Μητσοτάκη, αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής.

Αν ο κ. Σαββίδης, νομίζει ότι φοβάται η ΝΔ ή ότι ο κ. Μητσοτάκης φοβάται, αν νομίζει ότι μπορεί να εκβιάσει τη Νέα Δημοκρατία, κούνια που τον κούναγε πείτε του!»

Μου λένε θα πας κόντρα στον ΠΑΟΚ; Τι σχέση έχει ο ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, δεν έχει σχέση με τα εκατομμύρια του άλλου... Είμαι φανατικός παοκτσής, είναι ομάδα με αρχές, όχι το όχημα για να βγάλει κάποιος λεφτά.»