Skip to main content

Εντυπωσιασμένος ο Άδωνις με την Περαία - «Είναι η Νίκαια της Ελλάδας!» (φωτο+vid)

«Σας ζηλεύω που ζείτε εδώ», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης στους κατοίκους της Περαίας - Επίσκεψη με τον πρώην υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

Εντυπωσιασμένος με την Περαία και δη, με το παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο όπου έχουν αναπτυχθεί πολλά καταστήματα εστίασης και εμπορικά δήλωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης που επισκέφτηκε πριν λίγη ώρα την περιοχή συνοδευόμενος από τον πρώην υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στις 7 μμ στην Περαία και πραγματοποίησε βόλτα στην περιοχή ενώ συνομίλησε με καταστηματάρχες που έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι. Όταν ο κ. Γεωργιάδης έφτασε στο παραλιακό μέτωπο και αντίκρυσε τον πεζόδρομο, τα καταστήματα και τον κόσμο που απολάμβανε τον καφέ του και τη θάλασσα γύρισε στους συνεργάτες του και είπε «τι όμορφα που είναι εδώ!».

Ο πρώην υπουργός επισκέφτηκε το προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ, όπου και συνομίλησε με πολίτες ενώ στη συνέχεια έφτασε σε παραλιακό καφέ όπου πραγματοποίησε ομιλία στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Πρώτα από όλα ξεκινάω με μια δέσμευση να φτιάξω να φτιάξουμε την σκάλα. Δεν ξέρω τι θέση θα έχω εγώ, ούτε ξέρω τι θέση θα έχει ο Γιώργος Καραγιάννης, ξέρω όμως ένα πράγμα, επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναλαμβάνω αυτήν τη δέσμευση. Ο Γιώργος έχει δείξει μεγάλη φροντίδα για όλα τα έργα της Θεσσαλονίκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Image

Στη συνέχεια συνεχάρη τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή που ήταν παρών, για την εικόνα και την πρόοδο που έχει η περιοχή.

«Η πρόοδος που έχει αυτή η πόλη αυτήν την τετραετία είναι μοναδική στην Ελλάδα. Έχετε φτιάξει έναν περίπατο εδώ που είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδος, είναι η Νίκαια της Ελλάδος. Και με τα έργο που έχουμε δρομολογήσει, τη μαρίνα, το Thess Intec, τη σκάλα που θα φτιάξουμε νομίζω ότι η περιοχή θα γίνει το κάτι άλλο. Σας ζηλεύω που μένετε εδώ, μόνο αυτό σας λέω», είπε ο κ. Γεωργιάδης με το συγκεντρωμένο πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα ενώ πρόσθεσε ότι «σας ζηλεύω που έχετε έναν τόσο άξιο δήμαρχο, ο οποίος ξέρει να δουλεύει».

«Δήμαρχε αφού τελειώσουμε με μια μικρή εκκρεμότητα που έχουμε την άλλη Κυριακή, θα έρθουμε εδώ πέρα να κάνουμε δουλειά γιατί το αξίζεις», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης με τον κ. Τσαμασλή να λέει «σας αγαπάω, σας ευχαριστώ».

Image

Thess Intec: Η Περαία μετατρέπεται στην καρδιά της τεχνολογικής προόδου της Ευρώπης

Εκτενή αναφορά έκανε ο πρώην υπουργός και στο Thess Intec λέγοντας ότι το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του ομιλία στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2019. «Και τα δύο συναρμόδια υπουργεία, Ανάπτυξης και Οικονομικών αναλάβαμε να φτιάξουμε όλα τα κανονιστικά ζητήματα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ότι το έργο προχωράει και θα γίνει.

«Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε και πρόσθεσε ότι με το Thess Intec «δεν είναι μόνο οι 7.000 θέσεις εργασίας αλλά και ότι η Θεσσαλονίκη και η περιοχή εδώ μετατρέπεται στην καρδιά της τεχνολογικής προόδου της Ευρώπης. Εδώ θα έρθουν οι μεγαλύτερες και πιο πρωτοποριακές εταιρείες του κόσμου, θα πιάσουν δουλειά οι πιο λαμπροί νέοι επιστήμονες του κόσμου, θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη να ζουν, θα έρχονται εδώ να κάνουν την βόλτα τους και να ψωνίζουν σε αυτά τα μαγαζιά και τα δικά σας παιδιά θα μπορούν να βρουν δουλειά και να κάνουν καριέρα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου».