Skip to main content

Γεωργιάδης: Η ΝΔ δεν εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό

Ο κ. Τσίπρας, την ώρα που ψηφίζει το μνημόνιο, προσπαθεί να βρει κάτι να πείσει ότι παραμένει αριστερός, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος τς ΝΔ.

H Νέα Δημοκρατία δεν εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δημόσια συζήτηση για την απουσία της ελληνικής κυβέρνησης από την εκδήλωση της Εσθονίας για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων της Ευρώπης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «ο ναζισμός παραμένει η πιο εγκληματική ιδεολογία που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, κυρίως διότι βαρύνεται με το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στην ιστορία του ανθρώπου, το Ολοκαύτωμα».

«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να ξεχάσουμε ή να αθωώσουμε τα εγκλήματα που έκαναν κομμουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο, ιδιαίτερα στην περίπτωση του Σταλινισμού και όχι μόνο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που ψηφίζει το μνημόνιο και ξεκινάει τους πλειστηριασμούς, προσπαθεί να βρει κάτι να πείσει ότι παραμένει αριστερός».

Όσον αφορά την οικονομία, κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει πολύ γρήγορα τη γ’ αξιολόγηση και προειδοποίησε ότι τυχόν νέες καθυστερήσεις θα καταστήσουν αδύνατη την έξοδο στις αγορές και θα οδηγήσουν σε μια συζήτηση για ένα νέο μνημόνιο.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε το έργο των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, αναφέροντας πως τους θεωρεί «πολύ μεγάλους πολιτικούς». «Δικαιώθηκαν, παρόλο που πολεμήθηκαν όσο λίγοι» κατέληξε.