Skip to main content

Γεωργιάδης για Cosco: Όμηρος του ζεύγους Δρίτσα - Τασίας ο Τσίπρας

Έκαναν στην Cosco αυτό που έκαναν στο δημοψήφισμα αλλά οι Κινέζοι δεν είναι σαν τον ελληνικό λαό που τους συγχώρησε, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

«Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια απάτη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την εμπλοκή με τη συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «εάν παρουσιάσω μια διαφορετική συμφωνία και την παρουσιάσω ως αυτή που συμφωνήσαμε, πώς θα με πείτε; Ενώ οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν μια συμφωνία Α, η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία Β. Έκαναν στην Cosco αυτό που έκαναν στο δημοψήφισμα αλλά οι Κινέζοι δεν είναι σαν τον ελληνικό λαό που τους συγχώρησε».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστρεψε τα βέλη του και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Ο πρωθυπουργός είναι όμηρος του ζεύγους Δρίτσα-Τασίας. Είναι ένας δειλός πρωθυπουργός και δεν θα κάνει ούτε ανασχηματισμό. Ο κ. Δρίτσας κάνει τη δουλειά του. Το ερώτημα είναι γιατί ενώ έγινε αυτό, μένει στη θέση του; Ο Τσίπρας δεν μπορεί να επιβληθεί σε κανέναν», αναφέρε ο κ. Γεωργιάδης.

Εκτίμησε, πάντως, ότι «η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα, αλλιώς ο πρωθυπουργός δεν θα μπει στο αεροπλάνο για την Κίνα».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε πως «είναι κολαούζος για να κρατήσει την καρέκλα του υπουργού Αμύνης. Δίνει και την ψυχή του ακόμη».

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «είχα πει ότι όσο ακούτε τον κ. Κατρούγκαλο και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζουν πως δεν κόπηκαν οι συντάξεις, να θυμηθείτε αυτά που λένε τη μέρα που θα πληρωθεί η πρώτη σύνταξη με τον νέο νόμο. Οι μεγάλες περικοπές θα γίνουν από 01/01/2017».

Σχετικά με τα φορολογικά, ο ίδιος σημείωσε: «Να δείτε τι έχει να γίνει μόλις έρθουν οι εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ. Θα έχουμε αυξημένους συντελεστές για ΕΝΦΙΑ και ίδιες αντικειμενικές αξίες με πέρυσι. Τώρα όχι μόνο δεν καταργείται ο ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν μειώνεται, θα έχουμε 45% διαφορά προς τα πάνω».