Skip to main content

Γεωργιάδης: Αρνούμαι να παραστώ στην Επιτροπή για έκφραση γνώμης

Δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την κλήτευση του από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis, προκειμένου να προβεί σε έκφραση γνώμης για το θέμα της αρμοδιότητας της επιτροπής.

«Λυπούμαι που θα σας το πω, αλλά δέκα χρόνια στο Κοινοβούλιο δεν έχω συναντήσει πιο παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό αίτημα», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε επιστολή του προς τον πρόεδρο, της Επιτροπής κ. Δρίτσα. «Στη γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κ. Τσίπρας, δεν πρόκειται να συμμετάσχω», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες, και αυτό που μου ζητάτε είναι σαν να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει τη γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή», ζητώντας παράλληλα από τον κ. Δρίτσα να μην εξευτελίζει, όπως είπε, για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα. «Δεν πρόκειται να παραβώ τον όρκο μου στο Σύνταγμα των Ελλήνων εμφανιζόμενος στην Επιτροπή σας κατά αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε.

«Εάν επιθυμείτε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου στην διάθεσή σας», δηλώνει ο πρώην υπουργός Υγείας και συνεχίζει: «Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση Νοvartis, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση μαρτύρων που με κατηγορούν».

«Αρνούμαι, λοιπόν, να παραστώ στην Επιτροπή σας προς έκφραση γνώμης ως προς την αρμοδιότητά σας», καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.