Skip to main content

Ένοπλοι τραυμάτισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Γεωργία

Ο Πετριασβίλι τραυματίστηκε και στα δύο πόδια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να χειρουργηθεί, είπε η βουλευτής Νίνο Γκογκουάτζε.

Ένοπλοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Αλέξι Πετριασβίλι, έναν πρώην υπουργό και νυν ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γεωργίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Οι επιθέσεις ενόπλων είναι σπάνιο φαινόμενο στη Γεωργία, ωστόσο πολλοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν πέσει θύματα ξυλοδαρμού τα τελευταία χρόνια. Στη χώρα θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Ο Πετριασβίλι, που ήταν υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τις σχέσεις της Γεωργίας με την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, τραυματίστηκε και στα δύο πόδια και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, είπε στους δημοσιογράφους η βουλευτής τον Ελεύθερων Δημοκρατών Νίνο Γκογκουάτζε.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο Πετριασβίλι και η υπουργός Εξωτερικών Μάγια Παντζικίτζε παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους τον Νοέμβριο του 2014 σε ένδειξή διαμαρτυρίας για την αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Άμυνας και πρώην ηγέτη του κόμματος, Ιρακλί Αλασάνια.