Skip to main content

Γεννηματά από Θεσσαλονίκη: Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας

Φορούν το κοστούμι του δήθεν αγωνιστή και στο τέλος τα ψηφίζουν όλα, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το κατάμεστο Βελλίδειο.

Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Βελλίδειο απηύθυνε την ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας την πλέον ακατάλληλη της μεταπολίτευσης. «Έχουν γαντζωθεί στην εξουσία και τις καρέκλες και ασκούν την πλέον τυχοδιωκτική και επικίνδυνη διακυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πλέον ακατάλληλη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Έχουν γαντζωθεί στην εξουσία και τις καρέκλες και ασκουν την πλέον τυχοδιωκτική κ επικίνδυνη διακυβέρνηση» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

«Φορούν το κοστούμι του δήθεν αγωνιστή και στο τέλος τα ψηφίζουν όλα. Κάποιοι κλαίνε και στο τέλος ψηφίζουν. Απλά μας κοροϊδεύουν» είπε ακόμα επσημαίνοντας ότι τα «περίφημα αντίμετρα για να εφαρμοστούν απαιτούν την υπέρβαση του 3,5% του πλεονάσματος»

Αναφορικά με τη νέα συμφωνία, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι θα φερει νέα μέτρα με βαριά την υπογραφή «Αλεξης Τσίπρας».

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε νέες περικοπές. Πρόκειται για μια νέα συμφωνία χωρίς χρηματοδότηση, ένα τέταρτο μνημόνιο. Και για το χρέος, αυτή την καραμέλα της κυβέρνησης, ουτε λόγος» πρόσθεσε.

«Είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση. Ζητάμε την ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις».

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα με εξεταστικές επιτροπές. Δύο μόνο εξεταστικές δεν δέχεται να συσταθούν. Η μία για την οικονομική διακυβέρνηση τους που κόστισε 86 δισ, έφερε τα capital controls κ αφαίρεσε 20 δισ απο τις τράπεζες. Η δεύτερη αφορά τις ευθύνες της δεξιάς κ της κυβέρνησης Καραμανλή. Φαίνεται οτι αυτό το φλερτ δεν έχει τελος» είπε ακόμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι η παράταξη της προτάσσει τη διαφάνεια για τους πάντες και παντου.

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα βρει στο ΠΑΣΟΚ συναίνεση. «Δεν έχετε νομιμοποίηση να υποθηκεύετε το μέλλον της χώρας», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ακόμα ότι τρεις είναι οι άξονες της προοδευτικής διακυβέρνησης: αναδιαπραγμάτευση του χρέους, μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων και το «Σχέδιο Ελλάδα», δηλαδή την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό σοκ», με αναστροφή του παραγωγικού μοντέλου, από το κράτος-επιχειρηματία στον πολίτη-παραγωγό-δημιουργό.

«Το σύνθημα να παραμείνουν και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στο τόπο μας, το πιο παραγωγικό κεφάλαιο για τη χώρα και να ενισχυθεί τόσο η νέα επιχειρηματικότητα όσο και οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Είναι εθνικός στόχος», ανέφερε.