Skip to main content

Γεννηματά: Ζητώ καθαρή εντολή από τους προοδευτικούς πολίτες

Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση, αναφέρει.

Καθαρή εντολή από τους «προοδευτικούς πολίτες» ζητά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενόψει των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία», ενώ τονίζει ότι είναι απαραίτητες πολιτικές αλλαγές και ανατροπές στη χώρα.

«Ενώνουμε και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε το ρεύμα πλειοψηφίας που θα στηρίξει την προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος και απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες. Σε αυτούς απευθυνόμαστε με την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης. Όσο με αφορά, για την επιτυχία αυτού του στόχου και τις απαραίτητες αλλαγές και ανατροπές στην πολιτική και στη χώρα ζητώ καθαρή εντολή», τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική που αναφέρει ότι θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί ο νέος φορέας και μετά να αναδειχθεί ο επικεφαλής του, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «δεν είμαστε στο ξεκίνημα αλλά στο τέλος μια διαδρομής, ο νέος φορέας έχει προταθεί με βάση σαφές ιδεολογικό στίγμα, πολιτική ταυτότητα, προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «υπονομεύει και επιβραδύνει την ανάπτυξη, με την αντίληψη της, τη νοοτροπία της και με τις αποφάσεις της», συμπληρώνοντας πως «η κυβερνητική πολιτική είναι μία "φούσκα" έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή. Ο χρόνος τους τελειώνει».

Επίσης, αναφέρει ότι εντός της ΝΔ υπάρχει φιλοκυβερνητική πτέρυγα «που συγκυβερνά αποφασιστικά μέσω απεσταλμένων και αντιπροσώπων (...) με αντάλλαγμα το ξέπλυμα των ευθυνών για την πολιτική που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».