Skip to main content

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται

Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη Κεντροαριστερά, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση για τα 43 χρόνια από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Προσκλητήριο για τη «δημιουργία ενός νέου πλειοψηφικού ρεύματος» απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 43 χρόνια από τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

«Παραλάβαμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, δεν θα παραδώσουμε μουσείο», τόνισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη κεντροαριστερά, δεν πιστεύουμε στον άμορφο μεσαίο χώρο».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται. Μετεξελίσσεται», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σημειώνοντας πως το κόμμα πρωτοστατεί «στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης» και τη «νέα αλλαγή».

«Δεν αφαιρούμε δυνάμεις, ούτε διαιρούμε την προοδευτική παράταξη, αλλά προσθέτουμε και πολλαπλασιάζουμε. Στον χώρο μας δεν ταιριάζει να ακολουθεί ή να παρακολουθεί, αλλά να προηγείται και να ηγείται», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αφήνουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε. Φέρνουμε στο προσκήνιο νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις, τους νέους ανθρώπους», τόνισε η κ. Γεννηματά και κάλεσε όλους «και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη», αναφερόμενη στην ημερομηνία των εκλογών για την ηγεσία του υπό συγκρότηση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Χαιρέτισε επίσης «την απόφαση συμπόρευσης που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι, όπως και τη συμμετοχή του Γιώργου Καμίνη και του Γιάννη Ραγκούση στην κοινή προσπάθεια για τον νέο ενιαίο φορέα».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συντριβεί και να ηττηθεί μαζί της ο λαϊκισμός και η δημαγωγία, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της πολιτικής αυτονομίας μέχρι το τέλος.