Skip to main content

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στην κοινωνική του βάση

Όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στους προοδευτικούς πολίτες, ανέφερε.

Η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί, τόνισε κατά τη σημερινή ομιλία της στη συνεδρίαση των γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του κόμματος και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Το ΠΑΣΟΚ «ανήκει στην κοινωνική του βάση, δεν είμαστε εμείς ιδιοκτήτες αυτού του χώρου», ανέφερε.

Όπως τόνισε, «όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν προβληματισμό ιδιαίτερα στους προοδευτικούς πολίτες που απωθούνται και έχουν αλλεργία στις εσωκομματικές διενέξεις και με το δίκιο τους. Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν».

«Η βάση μας θεωρεί πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι, κερδίζει μάχες και έδαφος, κάποιοι να επιλέγουν σκιαμαχίες που δημιουργούν άσκοπες αναταράξεις και εσωστρέφεια. Δεν τη χρειαζόμαστε. Ως εδώ», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Εξήγησε επίσης ότι για τους λόγους αυτούς αποφάσισε να προκηρύξει Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης».

«Προκρίνω την καταστατική προβλεπόμενη λύση και με δημοκρατικές διαδικασίες, πολιτική λύση - απέναντι στο ζήτημα που δημιουργήθηκε», διευκρίνισε.

Αναφερόμενη στις διαβουλεύσεις κυβέρνησης - θεσμών, η κ. Γεννηματά είπε ότι στη χώρα εκτυλίχτηκε «η τελευταία πράξη του δράματος που λέγεται “β' αξιολόγηση”». Αυτό και η αποκάλυψη της Αριστερής Διαπλοκής».

Όπως ανέφερε, «δεσμεύουν τη χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια. Με νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».