Skip to main content

Γεννηματά από ΔΕΘ: Αναμέτρηση για τρεις οι επόμενες εκλογές

Την αισιοδοξία της για τη θετική έκβαση του εγχειρήματος της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της 82ης ΔΕΘ.

«Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις και θα είναι ντέρμπι». Με αυτή τη φράση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, εξέφρασε μιλώντας στο Ι. Βελλίδης την αισιοδοξία της για τη θετική έκβαση του εγχειρήματος της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Απαντώντας εμμέσως και στα ερωτήματα που έθεσε χθες κατά τη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι κάλεσε τους υποψήφιους για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς να πουν με ποιον θα πάνε, η κ. Γεννηματά, τόνισε ότι ο νέος φορέας δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός.

Θα ακολουθήσουμε, είπε, αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να αποτελέσουμε κανενός συμπλήρωμα. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, με αφορμή και της σημερινές εξελίξεις με την Eldorado Cold, λέγοντας πως οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια και η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση.

«Οι υπουργοί δεν δίνουν καμία λύση», είπε και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υπονομεύει τις επενδύσεις και την ίδια ώρα προχωρά σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε 5.000 πλειστηριασμούς κατοικίας έως το τέλος του 2017».

«Στις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση αυτή θα καταδικαστεί με εκκωφαντικό τρόπο», συμπλήρωσε η  κ. Γεννηματά, η οποία ήταν επικριτική και προς τη ΝΔ, λέγοντας πως δεν αποτελεί λύση, δεν είναι, είπε, λύση, η συντηρητική παλινόρθωση.



Στην ομιλία της παρόντες είναι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Αρβανιτίδη, Μιχάλης Τζελέπης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο συνηποψήφιός της για την Κεντροαριστερά Γιάννης Μανιάτης, o πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, οι δήμαρχοι Γιάννης Μπουτάρης, Σίμος Δανιηλίδης και Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Δριβελέγκας, Γιώργος Πασχαλίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.