Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
x

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Τα νέα μέτρα και οι νέες δεσμεύσεις υπονομεύουν την προοπτική της εξόδου της χώρας από την κρίση, ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Να κατατεθούν στη βουλή τα κείμενα της συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, γιατί -όπως αναφέρει- «πια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη σε όσα δηλώνουν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του». 

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα μάθει ο λαός «το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων». «Θα μάθει ότι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν καταστρέφουν μόνο το παρόν, έχουν υποθηκεύσει και το μέλλον», πρόσθεσε.

«Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Τώρα με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Δεσμεύουν την χώρα σε ένα ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο, χωρίς νομιμοποίηση. Μνημόνιο διαρκές και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς μέτρα για το χρέος, και με αποδοχή δυσβάσταχτων στόχων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ) για πολλά χρόνια», συνέχισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια συμφωνία καταδίκης της χώρας, μια συμφωνία ντροπής «με νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δισ. ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκατ. ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων».

«Και χωρίς αιδώ», είπε, «δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».

Κατά την κ. Γεννηματά, τα νέα μέτρα και οι νέες δεσμεύσεις υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ