Skip to main content

Γεννηματά: Να γίνουμε το μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε σε εκδήλωση που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ, στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλά πρώην και νυν μέλη του κόμματος.

Πρόσκληση ενότητας και συσπείρωσης του κεντροαριστερού χώρου έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε σχετική εκδήλωση που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην Αθήνα.

«Όλοι όσοι αισθάνθηκαν ότι ανήκουν στον κεντροαριστερό χώρο, όλοι όσοι εκφράζονται από τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, έχουν θέση σ' αυτή την προσπάθεια. Με σεβασμό στη διαδρομή τους, στις ιδέες τους, στην αυτονομία τους», τόνισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε:
«Η συμμετοχή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα. Καλωσορίζουμε στους νέους κοινούς αγώνες όλα τα στελέχη του, τους παλιούς συντρόφους μας».

Να σημειωθεί ότι το παρόν έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πρώην βουλευτές που είναι στο ΚΙΔΗΣΟ, ενώ απών ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει επανειλημμένα τις διαφωνίες του με τους χειρισμούς της ηγεσίας.

«Διεκδικούμε να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας και θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη», είπε η Φώφη Γεννηματά στο χαιρετισμό της στη συγκέντρωση.

«Πιστεύω ότι είναι ώρα να κάνουν ανάλογο βήμα όλα τα στελέχη και οι δυνάμεις του κεντροαριστερού χώρου που δεν είναι ακόμη μαζί μας. Βήμα ενότητας, συσπείρωσης, κοινής δράσης για τη μεγάλη κεντροαριστερά, την ισχυρή δημοκρατική προοδευτική παράταξη. Τους περιμένουμε τώρα κι όχι αύριο. Και να διαμορφώσουν μαζί μας τους όρους, τις προϋποθέσεις, τον οδικό χάρτη για το συνέδριο μας - μέσα στο 2017 - που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της παράταξης».