Skip to main content

Γεννηματά: Με τον Τσίπρα δυστυχώς χάνει πάντα η Ελλάδα

Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση, σχολίασε σε δήλωσή της για το Eurogroup η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Με τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν νικούν στο τέλος οι καλοί, όπως μας είπαν. Δυστυχώς χάνει πάντα η Ελλάδα», ανέφερε σε δήλωσή της για το Eurogroup η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Όπως τόνισε, «τρεις εβδομάδες μετά το Eurogroup στις  22/5, η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε. Πολύ κακό για το τίποτα».

«Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση. Χρειάστηκε ένας χρόνος διαπραγματεύσεων και 4,5 δισ. νέα δυσβάσταχτα μέτρα, για να επαναληφθούν οι εξαγγελίες του Μαΐου του 2016 ότι ρυθμίσεις για το χρέος θα γίνουν στο μέλλον, μετά την λήξη του προγράμματος. Αν και εφόσον…», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για «άλλη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση, άλλη μια ευκαιρία χαμένη».

«Πέρασαν δυόμιση χρόνια με σκληρή λιτότητα και ύφεση χωρίς προοπτική.  Η κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει  ακριβά στον τόπο.  Ό,τι κι αν λένε, η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη», κατέληξε η κ. Γεννηματά.