Skip to main content

Γεννηματά: Κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό

Το «σχέδιο Ελλάδα» είναι το μόνο που μπορεί να αποτρέψει το νέο διχασμό ενόψει μίας εθνικής ήττας, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές και «κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό», ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

«Το "σχέδιο Ελλάδα" είναι το μόνο που μπορεί να αποτρέψει το νέο διχασμό ενόψει μίας εθνικής ήττας. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το επιθυμούν και οι πολιτικοί συσχετισμοί που υπάρχουν σήμερα τους το επιτρέπουν. Όμως αυτό θα γίνει, θα το επιβάλλει ο λαός», τόνισε η κα Γεννηματά.

«Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Η λύση βέβαια δεν βρίσκεται στην παράδοση στις ακραίες απαιτήσεις του Σόιμπλε και την παλινόρθωση της Δεξιάς», σημείωσε απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ουσιαστικά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «άδειασε» τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος, νωρίτερα, είχε ζητήσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό, αλλά χωρίς να προηγηθούν εκλογές (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Μας γυρίζετε σε ένα επικίνδυνο δίλημμα: Grexit ή μόνιμη λιτότητα. Εσείς κουβαλάτε νερό στο μύλο των πιο ακραίων κύκλων. Τώρα παίζετε και το παιχνίδι του Σόιμπλε κύριε Τσίπρα; Ξεκινήσατε ως δήθεν επαναστάτης και γίνατε υποτακτικός», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «η ανάγκη ενός τέταρτου μνημονίου είναι κάτι περισσότερο από πιθανή», καθώς «το 2017 δεν θα είναι ίδιο με την περίοδο 2010 – 2016, όταν η διεθνής συγκυρία επέτρεψε την στήριξη της χώρας έστω και με δυσμενείς όρους. Η κυβέρνηση έστω και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχει αφήσει τη χώρα απροστάτευτη και σε ομηρία. Η χώρα έχει την πιο κρίσιμη περίοδο την χειρότερη κυβέρνηση».