Skip to main content

Γεννηματά: Οι προκλήσεις της Τουρκίας στρέφονται κατά της ΕΕ

Ψυχραιμία ναι, αδράνεια και αφωνία όχι, όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις έστω και αν αυτές αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η παραβίαση των ελληνικών συνόρων είναι πράξη στρεφόμενη κατά τις ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την πολιτική προκλήσεων που ακολουθεί η Τουρκία, ενώ ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

«Ψυχραιμία ναι, αδράνεια και αφωνία όχι, όσο συνεχίζονται οι προκλήσεις έστω και αν αυτές αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά έκρινε ότι είναι απαραίτητο ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους για «τις απαράδεκτες χθεσινές κινήσεις της Τουρκίας» στα Ίμια.

Επίσης, πρόσθεσε, επιβάλλεται η άμεση ενημέρωση της κ. Μογκερίνι και των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων, «τονίζοντας την αυτονόητη αρχή ότι τα σύνορα της Ελλάδας προς τη γειτονική αυτή χώρα είναι Ευρωπαϊκά σύνορα και κάθε πράξη απειλής ή παραβίασης τους είναι πράξη στρεφόμενη κατά τις ίδιας της ένωσης».

«Η κοινοτική αλληλεγγύη δεν επιτρέπει τη σιωπή και την ανοχή απέναντι σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες», κατέληξε.