Skip to main content

Γεννηματά: Η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κ. Τσίπρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε την ανησυχία της για την τρίτη αξιολόγηση.

Κριτική προς την κυβέρνηση και προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κ. Τσίπρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και εξέφρασε την ανησυχία της για την τρίτη αξιολόγηση.

«Ο πρωθυπουργός είπε μεγάλα λόγια, έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις και μετά ακολούθησε το "ναι" σε όλα» επισήμανε η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σχετικά με τις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Ηριάννας σημείωσε πως «έχουμε δει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ακόμη και οδηγίες, ο πρωθυπουργός ο ίδιος είχε προαναγγείλει απόφαση του ΣτΕ. Είναι η τακτική της κυβέρνησης γιατί δεν έχει αποτελέσματα, στήνει ένα καθεστώς».

Για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με την αλλαγή φύλου στα 15 απάντησε πως «δε θα κρίνω κανέναν συνυποψήφιο, με ενδιαφέρει η ενότητα του χώρου». Μίλησε, όμως, για bullying με στόχο την ίδια «και από αριστερά και από δεξιά» και ανέφερε χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που στηρίζουν την κυβέρνηση ή την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε πως «δε φοβάμαι κανέναν, δε δίνω μία μάχη για να τη χάσω» ενώ τάχθηκε υπέρ του νέου και ενιαίου φορέα λέγοντας ότι «εγγυώμαι την ενότητα, το κάθε κόμμα θα αποφασίσει το μέλλον του, το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενοποίησης».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «Προσπαθεί να μπει στα χωράφια μας, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά. Μετά την ενότητα θα ακολουθήσει το άλμα για την κεντροαριστερά. Οι συσχετισμοί θα αλλάξουν, σε κάθε περίπτωση η χώρα όμως η χώρα χρειάζεται συνεργασίες και μετά τις εκλογές θα πρέπει να δούμε τα κοινά μας σημεία» επισήμανε σχετικά με τα σενάρια της επόμενης μέρας. «Η χώρα έχει ανάγκη από εθνικό σχέδιο» κατέληξε.