Skip to main content

Γεννηματά: Η κυβέρνηση φέρνει νέα μέτρα με όρους παράδοσης ηττημένου

Αποδέχθηκε τη νέα περικοπή συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου χωρίς να πάρει τίποτα για το δημόσιο χρέος, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

H κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου, αναφέρει, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τυχοδιωκτική τακτική.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και την καταβαράθρωση του αφορολόγητου, χωρίς να πάρει τίποτα για το δημόσιο χρέος, αρκούμενη σε υποσχέσεις για δήθεν «αντίμετρα», αν και εφόσον υπερβούμε τους δυσβάσταχτους στόχους για 3,5% πλεονάσματα του ΑΕΠ.

Επίσης, ανέφερε ότι η αβεβαιότητα παραμένει, ενώ δεν υπάρχει βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως και για το ότι «κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμφωνηθεί για τη ΔΕΗ και τα εργασιακά. Γιατί τα όσα είπε σήμερα ο κ. Τσακαλώτος για τις συλλογικές συμβάσεις, προβλέπονται ήδη από τον νόμο 4024 του 2011».