Skip to main content

Γεννηματά: Η χώρα χρειάζεται «μια νέα δημιουργική αλλαγή»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον».

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Λάρισα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε ομιλία που πραγματοποίησε στο πλαίσιο περιοδείας της που πραγματοποιεί στην περιοχή.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ποτέ δεν διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές με σχέδιο και στρατηγική για το εθνικό συμφέρον», σημειώνοντας πως «το μνημόνιό τους είναι εξόχως υφεσιακό»

Όπως είπε η κ. Γεννηματά, «η εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην σύγχρονη ιστορία μας». Τόνισε δε, πως η καθυστέρηση της κυβέρνησης ήταν σκόπιμη, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα να μπουν στο τραπέζι μέτρα που δεν ήταν στην συζήτηση το φθινόπωρο.

Από εκεί και πέρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως «τα έδωσε όλα» στους δανειστές, αλλά και πως κάθε «κόκκινη γραμμή» που επικαλούνταν ο πρωθυπουργός «εξαφανίστηκε από προσώπου γης».

«Τα έδωσαν όλα, για να κρατήσουν την καρέκλα. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης φθάσαμε στην πλήρη παράδοση. Από τη σεισάχθεια φθάσαμε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, φθάσαμε στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη. Από τα 751 ευρώ ελάχιστο μισθό, φθάσαμε στην απασχόληση με φιλοδώρημα, ειδικά για τους νέους. Από την 13η σύνταξη, ήδη έχουν αφαιρέσει την 12η και σύντομα θα αφαιρέσουν και την 11η, και την 10η» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.