Skip to main content

Γεννηματά: Εθνική συνεννόηση για την έξοδο από τα μνημόνια

Πρέπει να αποφευχθεί μια νέα εθνική καταστροφή και τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα έχουν χρέος να ξεπεράσουν τις ψυχώσεις τους τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Την αντίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τις «ακραίες θέσεις του ΔΝΤ», εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά κατά την παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή και πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη, «Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός», το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παγιδεύσει τη χώρα στο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι, ακόμη και το ΔΝΤ, στην έκθεσή του, επισημαίνει ότι η εμμονή σε εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα και μάλιστα για αρκετά χρόνια, θα οδηγήσει σε σκληρά μέτρα, σε διαρκή λιτότητα, σε φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, ενώ πρόσθεσε ότι: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εγκλωβίσει την χώρα μας με μια τέτοια συμφωνία, στην ανατριχιαστική λογική, «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, μετά το 2019», που ακούσαμε σήμερα από υφυπουργό της», υπονοώντας τον Κώστα Ζουράρι και τις σχετικές δηλώσεις του (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι «πρέπει να αποφευχθεί μια νέα εθνική καταστροφή και τα δύο δήθεν μεγάλα κόμματα έχουν χρέος να ξεπεράσουν τις ψυχώσεις τους: τον λαϊκισμό και τον κρατισμό από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ και την ασυδοσία της αγοράς από την άλλη η ΝΔ». Και συμπλήρωσε: «Τα δοκιμάσαμε αυτά, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους λύσεις για τη χώρα. Είναι ώρα για μια άλλη πολιτική, με εθνική συνεννόηση, με εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Η εθνική συνεννόηση ξεκινά ως αναγκαιότητα, αλλά θεμελιώνεται με το κοινό έργο».