Skip to main content

Γεννηματά: Επιτακτικό το αίτημα για πρόωρες εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν προχωράει, υπογράμμισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το αίτημα για εκλογές είναι επιτακτικό, σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση που όπως είπε,«δεν μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Μετρήθηκε, ζυγίστηκε και απέτυχε».

Η κα Γεννηματά επισήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν προχωράει, υπάρχει τεράστια διγλωσσία στην κυβέρνηση σε όλα τα ζητήματα, σχεδόν σε όλα τα νομοσχέδια και κυρίως στα εθνικά θέματα» και διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει έτσι;»

Επαναφέροντας το αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες πρόσθεσε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την πορεία της οικονομίας»

Αναφορικά με την οικονομία, αναρωτήθηκε «πού πάει ο τόπος με αυτήν την κυβέρνηση που δεν μπορεί να εξασφαλίσει ανάπτυξη πάνω από 2%;» υπογραμμίζοντας ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι αποφάσεις για το τι θα συμβεί στον τόπο την επόμενη πενταετία».

«Χτυπάω το καμπανάκι του κινδύνου, διότι κάθε φορά που προσπαθεί να κλείσει μια αξιολόγηση, η κυβέρνηση παίρνει σκληρά μέτρα που μας αφορούν σε βάθος χρόνου. Ζητώ να μας πει τι περιλαμβάνει το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης και ποια μέτρα μας περιμένουν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ερήμην του λαού» σημείωσε.

Επιτιθέμενη και στη Νέα Δημοκρατία, η κα Γεννηματά είπε ότι «η Ν.Δ. που εδώ και δύο χρόνια ζητά εκλογές, αφήνει τώρα την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους δανειστές εν κρυπτώ».

Σε ό,τι αφορά το σκηνικό μετά τις εκλογές, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι η παράταξή της «θα προτάξει την εθνική γραμμή», προσθέτοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις» κατηγορώντας το Μαξίμου ότι «δεν είναι δυνατόν να καρκινοβατούν όλες οι επενδύσεις που έρχονται τελευταία στον τόπο».

«Εμείς δεν πρόκειται να προδικάσουμε την ψήφο του λαού. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις μετά τις εκλογές και εμείς θα είμαστε μία από αυτές», επεσήμανε, κάνοντας παραλλήλως λόγο για «κόλπα του Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική».