Skip to main content

Γεννηματά: Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας η συμφωνία της κυβέρνησης

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χαρακτήρισε την πρόσφατη συμφωνία «τέταρτο μνημόνιο» και «συμφωνία ντροπής».

H παραχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους είναι η σοβαρότερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Eργατικό Κέντρο της Λαμίας.
 
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μιλώντας για την πρόσφατη συμφωνία, την χαρακτήρισε «τέταρτο μνημόνιο» και «συμφωνία ντροπής», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας της διατράνωσε πως «τέρμα η πλάκα: Δεν δικαιούνται και δεν τους παίρνει να φέρουν τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 2012 (σ.σ. για την απομείωση του χρέους)».

«Η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης, είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Αυτή η συνεννόηση είναι και το κλειδί για να σπάσουμε τα δεσμά των μνημονίων» συμπλήρωσε.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το μοναδικό σχέδιο που έχει είναι να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία», όπως επίσης και ότι εφαρμόζει «καθεστωτικές λογικές και πρακτικές που χτίζουν το πελατειακό και ελεγχόμενο κράτος».

Απευθυνόμενη στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «σε εμάς δεν θα βρείτε πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα». Προέβλεψε πως στις επόμενες εκλογές «θα υπάρξει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «αυτή η ήττα δεν μπορεί να υπάρξει από μόνη της, χωρίς καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Μιλώντας για το συνέδριο της τελευταίας, το χαρακτήρισε ως «ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς τον νέο φορέα» και παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά «σε αυτούς που τώρα στέκουν επιφυλακτικοί απέναντι στο εγχείρημα», λέγοντας πως «θέλουν λίγο χρόνο για να πειστούν, να αναπροσαρμόσουν την τακτική τους και να συμβάλουν και αυτοί στην κοινή πορεία».

Η κυρία Γεννηματά στάθηκε ιδιαίτερα στο περίγραμμα ενός σχεδίου για την χώρα το οποίο το χαρακτήρισε ως «σχέδιο Ελλάδα». Σε αυτήν την προσπάθεια, αναγκαία είναι η συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση, τόνισε. Σχετικά με την ίδια την Φθιώτιδα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «στοχευμένες πρωτοβουλίες στον αγροδιατροφικό κλάδο και σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα».