Skip to main content

Γεννηματά: Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε ως δήθεν επαναστάτης και τώρα έγινε υποτακτικός των πιο σκληρών της Ευρώπης, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί.

«Βγάζει αριστερές κορώνες και δημιουργεί από μόνη της αδιέξοδα» δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εξαπολύοντας τα βέλη της προς τον Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε ότι «ξεκίνησε ως δήθεν επαναστάτης και τώρα έγινε υποτακτικός των πιο σκληρών της Ευρώπης».

«Με τα αδιέξοδά του και τις αποφάσεις του που αλυσοδένουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια γίνεται συνεργός στα σενάρια που απεργάζονται συντηρητικοί κύκλοι για Grexit ή διαρκή λιτότητα. Εγώ τον ρώτησα γι' αυτό στη Βουλή και δεν μου απάντησε» συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ πρόταση για σύμπραξη υπογραμμίζοντας ότι «ήταν ψέματα ότι μου τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών για να σχηματίσουμε κυβέρνηση».

Στη συνέντευξή της η κ. Γεννηματά πρότεινε τη δημιουργία ενός σχεδίου με την κωδική ονομασία «Ελλάδα» το οποίο, πρέπει να περιλαμβάνει τρία σημεία:

- ένα σχέδιο προοδευτικών αλλαγών στο κράτος και την οικονομία το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει με αναπτυξιακό συνέδριο στην Κρήτη

- να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα εκτιμώντας ότι στόχος του 3,5% για μετά το 2018 δεν είναι εφικτός

- ουσιαστική διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους και «όχι αυτά τα μεσοπρόθεσμα-βραχυπρόθεσμα που λέει ο κ. Τσίπρας». Υπενθυμίσε, δε, με αυτή την αφορμή την απόφαση του Eurogroup του 2012 που έλεγε ότι το 2022 στόχος ήταν ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ να είναι κάτω από 110%. «Αυτό το απεμπόλησε ο κ. Τσίπρας».

Χαρακτήρισε μονόδρομο το Μνημόνιο του 2012 αν και παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν λάθη και βεβαίως ήμασταν απροετοιμαστοί όπως όλη η Ευρώπη». Πρόσθεσε, δε, ότι ήταν «τεράστιο λάθος και φασιστική άποψη από τον Τσίπρα να λέει ότι το συνολο της μεταπολίτευσης έκανε λάθη και οδήγησε στο Μνημόνιο».

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «προχωράμε όλοι μαζί, η ενότητα, η συσπείρωση και η ανανέωση είναι στόχος» διευκρινίζοντας ότι «εγώ είμαι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν μπορεί να προχωρήσει κανένας χώρος χωρίς επικεφαλής».

Έκλεισε ωστόσο την πόρτα σε όσους «πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» λέγοντας ότι «δεν είναι ευπρόσδεκτοι πίσω».

Μιλώντας τέλος για την κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το ταξίδι του πρωθυπουργικού αεροσκάφους είπε ότι «είναι λάθος, ευτελίζεται η πολιτική ζωή με ευθύνη και των δύο, ρίχνουμε νερό στο μύλο των πιο συντηρητικών κύκλων».