Skip to main content

Γεννηματά: Διαρκές μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας θα ψηφίσει τη συμφωνία παράδοσης ηττημένου»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη συμφωνία της με τους δανειστές. «Όσα βγαίνουν στο φως για το 4ο μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το "φύλο συκής" από την επιχειρηματολογία της», σχολίασε.

«Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους περικοπές των συντάξεων, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων. Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011», σημείωσε.

Κατά την κ. Γεννηματά, το διαρκές μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους, γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται ως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

«Οι όροι αυτοί», συμπληρώνει, «υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν τη λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία, θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, τη συμφωνία παράδοσης ηττημένου».

«Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει», καταλήγει.