Skip to main content

Γεννηματά: Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε Τσίπρας - Καμμένος

Κυβερνητικό δεκανίκι δεν θα γίνουμε ούτε για τον κ. Τσίπρα, ούτε για τον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε η προεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

"Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε" σχολιάζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για τη συγκυβέρνηση Αλ. Τσίπρα- Παν. Καμμένου, σε συνέντευξή της στο περιοδικό "Reporter".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Γεννηματά ξεκαθαρίζει ότι "κυβερνητικό δεκανίκι δεν θα γίνουμε ούτε για τον κ. Τσίπρα, ούτε για τον κ. Μητσοτάκη. Οι κκ Τσίπρας και Καμένος μαζί ξεκίνησαν, μαζί προχωρούν και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό. Η εκλογική ήττα ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να ξεφύγει η Ελλάδα σήμερα από το σπιράλ της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κρίσης, μέσα στο οποίο οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα την έχουν εγκλωβίσει τα τελευταία τρία χρόνια".

Εξάλλου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ο νέος φορέας είναι μία πολιτική πραγματικότητα με εκλεγμένη ηγεσία και σαφές στίγμα την Κεντροαριστερά. "Στο "Κίνημα Αλλαγής"" ανέφερε, "συναντώνται δημιουργικά τα ρεύματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας. Ο οδικός χάρτης που έχουμε συναποφασίσει οδηγεί στο ιδρυτικό μας Συνέδριο την άνοιξη. Για την πλήρη συγκρότηση του νέου φορέα (...) Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη την προοδευτική Αλλαγή που έχει ανάγκη ξανά σήμερα ο τόπος. Η ολική επαναφορά της ενιαίας Κεντροαριστεράς δεν αφορά μόνο στα εκλογικά ποσοστά αλλά κυρίως στην επικράτηση των πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης για τη χώρα που θα διασφαλίζει δουλειές με αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη".

Ερωτώμενη για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες η κ. Γεννηματά απαντά ότι "με τη μεγάλη παράταξη της ενιαίας Κεντροαριστεράς δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις νικηφόρας πορείας. Μένουμε σταθεροί στην επιλογή μας για τον αυτόνομο ρόλο, τον διακριτό λόγο, και τα ανοιχτά μέτωπα απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Στόχος μας η ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών, η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το "κλείσιμο του δρόμου" στη συντηρητική παλινόρθωση με τη ΝΔ.

Το ερώτημα για τις συνεργασίες αντιστρέφεται προς τη ΝΔ και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που καλούνται να απαντήσουν αν είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής πρότασης".