Skip to main content

Γενική απεργία σήμερα - Τέσσερις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη. Ποιοι συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η 24ωρη απεργία και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στα νέα μέτρα που εάν εφαρμοστούν.

Τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ απευθύνει κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. Στη συγκέντρωση θα λάβουν μέρος η ΚΕΕΡΦΑ, η ΛΑΕ και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Στις 10:30 π.μ. στο 'Αγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωσή του το ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ.

Στις 10.00 είναι η συγκέντρωση στην Καμάρα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των πρωτοβάθμιων Σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις 10:00 επίσης είναι η συγκέντρωση της ΟΚΔΕ στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Εγνατία.  

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη - ακινητοποιημένα τρένα και πλοία

Για τρίτη μέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έχουν τραβήξει χειρόφρενο, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα μέσα σταθερής τροχιάς στην Αθήνα.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα κρατήσουν ακινητοποιημένους για ολόκληρη την ημέρα σήμερα τους συρμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία

Τη συμμετοχή της απεργία  έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν τόσο σήμερα όσο και αύριο, Πέμπτη.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Στην απεργία συμμετέχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ.