Skip to main content

Γενική απεργία αύριο- Προβλήματα στις μετακινήσεις

Πέντε συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν τα εργατικά συνδικάτα.

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Μετ' εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό την ημέρα της απεργίας.

Πέντε συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στις 10.30 είναι το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου, την ίδια ώρα είναι η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ στο Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση στις 10.00 απηύθυνε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Την ίδια ώρα είναι η συγκέντρωση της Λαικής Ενότητας στην Εγνατία με Μητρ. Γενναδίου και ενώ μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΟΚΔΕ στην Αγ. Σοφίας.  

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τρία συλλαλητήρια, της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00, του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια και της ΓΣΕΒΕΕ στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11:00.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

Στη Θεσσαλονίκη, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.  Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν (ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο), θα λειτουργήσει κανονικά όπως επίσης και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Στην Αθήνα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σε κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετά την "άκαρπη" όπως τη χαρακτήρισαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ αποφασίστηκε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία, που ξεκινά την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 06.01 το πρωί και λήγει την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 06:00 το πρωί, οπότε και ξεκινά η 24ωρη που είχε εξαγγείλει η ομοσπονδία μαζί με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό σημαίνει ότι την Πέμπτη θα έχει ολοκληρωθεί μία εβδομάδα αποκλεισμού των νησιών από την ηπειρωτική χώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη, αλλά και την παραγωγή αγροτών από διάφορα νησιά, η οποία σαπίζει στα ψυγεία φορτηγών που περιμένουν να μεταφέρουν τα προϊόντα στην ενδοχώρα ή και το εξωτερικό.

Στην ανακοίνωση της η ΠΝΟ κάνει λόγο για «αδυναμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί ουσιαστικά», ενώ ταυτόχρονα η διοίκηση καταγγέλλει τις απαράδεκτες και κατακριτέες από κάθε άποψη μεθοδεύσεις και προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού».