Skip to main content

Γενικά αίθριος ο καιρός με θερμοκρασίες να χτυπούν κόκκινο

Tοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις.

Tοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές αναμένονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου (στα βόρεια και ανατολικά του νομού η μεγίστη θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 27 και στη νότια Κρήτη 29 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 04-07-2015

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 α 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα ανατολικά.