Skip to main content

Στον Λευκό Πύργο συγκεντρώνονται οι οπαδοί της Σάλκε (φώτο+vid)

Για καφέ και φαγητό στο κέντρο οι Γερμανοί φίλαθλοι - Επεισόδιο στην παραλία με ΠΑΟΚτσήδες - Ο Λευκός Πύργος, για λόγους ασφαλείας, παρέμεινε κλειστός

Έντονη είναι από νωρίς το πρωί η παρουσία των οπαδών της Σάλκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που έχουν βρεθεί στην πόλη για την αποψινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League.

Υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, μετά και το μικρής έκτασης επεισόδιο τα ξημερώματα, εκατοντάδες Γερμανοί φίλαθλοι έκαναν τη βόλτα τους σε κεντρικά σημεία, όπως η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η παραλιακή, απολαμβάνοντας τον ήλιο και, φυσικά, τα καφέ και τα εστιατόρια της πόλης.

Στις 15:00 οι φίλοι της Σάλκε πραγματοποίησαν οργανωμένα πορεία στη λεωφόρο Νίκης, ξεκινώντας από το ύψος της Αριστοτέλους για να καταλήξουν στον Λευκό Πύργο, ο οποίος σήμερα, για λόγους ασφαλείας, θα παραμείνει κλειστός για τους επισκέπτες, με την Αστυνομία να έχει ήδη τοποθετήσει σχετική απαγορευτική σήμανση στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, κι ενώ δεν είχε συμβεί το παραμικρό, όταν οι φίλοι του γερμανικού συλλόγου συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟΚ που κάθονταν σε καφετέρια στη Λεωφόρο Νίκης, τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει επεισόδιο μεταξύ τους. Οι πρώτοι, μετά από αντεγκλήσεις, επιτέθηκαν στους δεύτερους, προκαλώντας υλικές ζημίες στην καφετέρια.

Νωρίτερα, εξάλλου, ένας 25χρονος υπήκοος της πΓΔΜ, που βρισκόταν μαζί με οπαδούς της Σάλκε στην πλατεία Δημοκρατίας, προσήχθη έπειτα από σχετικό έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί.

Πώς θα μετακινηθούν προς Τούμπα

Στο γήπεδο της Τούμπας αναμένεται να βρεθούν απόψε περισσότεροι από 1.200 οπαδοί του γερμανικού συλλόγου.

Η συγκέντρωσή τους έχει ξεκινήσει, στον Λευκό Πύργο. Τα προσωπικά τους αντικείμενα θα ελεγχθούν από την Αστυνομία, ενώ, ακολούθως, θα επιβαστούν σε λεωφορεία, με τα οποία θα μετακινηθούν προς το γήπεδο του ΠΑΟΚ, συνοδεία της Αστυνομίας.

Κατά την είσοδό τους στη Θύρα 8 του σταδίου, θα υπάρξει νέος έλεγχος και θα απαγορευτεί στους Γερμανούς φιλάθλους να περάσουν μέσα στο γήπεδο με διακριτικά της Βαρντάρ Σκοπίων, με τους οπαδούς της οποίας διατηρούν άριστες σχέσεις, αλλά και σημαίες των Σκοπίων (μία τέτοια είχε προκαλέσει την ένταση στο παιχνίδι στη Γερμανία πριν 3,5 χρόνια).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν και Γερμανοί αστυνομικοί, καθώς και δικηγόροι στο γερμανικό προξενείο, στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται για κάθε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίσουν.