Skip to main content

Γε(Μάτος) ενέργεια σtην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, 3-0 τον Πλατανιά (video)

Με δύο γκολ του Λέο Μάτος και αυτογκολ του Γιάγια Μπανανά, ο Δικέφαλος κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης για πρώτη φορά μετά από 3 σερί ήττες

Τη νίκη με 3-0 κατέκτησε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά στο γήπεδο της Τούμπας για την 14η αγωνιστική της Super League.

 

Έτσι ο Δικέφαλος κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από 3 σερί ήττες και πλέον βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς ενώ η κρητική ομάδα συμπλήρωσε 9 σερί παιχνίδια χωρίς να γευτεί την χαρά της νίκης και βρίσκεται στην 13η θέση με 11 βαθμούς (ισοβαθμεί με τον 12ο  Αστέρα Τρίπολης).

 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς ήταν καλά στημένος και δεν επέτρεψε να υπάρξουν κλασσικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους φάσεις στην εστία του Σωτηρίου.

Στο 6ο λεπτό απείλησε με τον Γουνδουλάκη αλλά το κοντινό πλασέ που επιχείρησε από κοντά μετά την επικίνδυνη σέντρα του Αποστολόπουλου πέρασε άουτ.

Η κρητική ομάδα πίεζε ψηλά και δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ ν’ αναπτυχθεί ορθά και στο 16ο απείλησε για πρώτη φορά όταν μετά από ωραία ενέργεια του Κάμπος που άδειασε δύο αντιπάλους του και σέντρα από τα δεξιά, ο Σωτηρίου μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 18ο λεπτό ο Δικέφαλος απείλησε ξανά με πρωταγωνιστή τον Ανγκολέζο επιθετικό  που μπήκε στην περιοχή του Πλατανιά αλλά πλάσαρε άουτ ενώ στο 22ο λεπτό το σουτ του Κουλούρη πέρασε εκτός εστίας.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Στάθης έκανε σωτήρια προβολή επάνω στον Ροντρίγκες πριν προλάβει να δώσει παράλληλα στον Κουλούρη που βρισκόταν σε θέση βολής.

Στο 29ο λεπτό ο Ροντρίγκες εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ενώ στο 34ο ο Πλατανιάς έχασε καλή στιγμή με τον Μανούσο αλλά το δυνατό σουτ του Λέσβιου επιθετικού μέσα από την περιοχή πέρασε εκτός εστίας.

Στο 35ο λεπτό, ο Κάμπος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει δυσκολεύοντας έτσι τον Σωτηρίου που απέκρουσε ενστικτωδώς.

Στο 44ο λεπτό, οι Χανιώτες απείλησαν με τον Κάργα αλλά η κεφαλιά του Έλληνα μέσου μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Βάντερσον πέρασε εκτός εστίας.

Η τελευταία καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 45ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ σούταρε αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε σε κόρνερ.

 

Στο 2ο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και ο Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στο γήπεδο τον Αθανασιάδη αντί του Κουλούρη.

Στο 55ο λεπτό , ο Ροντρίγκες προσπάθησε να νικήσει τον Σωτηρίου με…εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε δύσκολα παραχωρώντας εκ νέου κόρνερ.

Το γκολ για τον Δικέφαλο ήρθε στο 61ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μάλιστα, στο 67ο ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει ένα ακόμη γκολ όταν ο Αθανασιάδης βρέθηκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου αλλά άργησε να πλασάρει και η άμυνα του Πλατανιά τον σταμάτησε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ και ένα λεπτό αργότερα απείλησαν με τον Μπίσεσβαρ αλλά το πλασέ του Σουριναμέζου άσου απομακρύνθηκε από τον Σωτηρίου και εν συνεχεία ο Καρυπίδης έδιωξε την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 72ο όταν ο Γουνδουλάκης βρήκε τον Μανούσο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από την εστία του Γλύκου.

Οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 81ο λεπτό όταν ο Κάμπος συνδυάστηκε ωραία με τον Μάτος και ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-0. Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι του Πλατανιά διαμαρτυρήθηκαν έντονα μετά την επίτευξη του γκολ καθώς θεωρούν πως υπήρξε φάουλ στην αρχή της φάσης πάνω στον Καρυπίδη.

Το κερασάκι στην Τούρτα για τους ασπρόμαυρους ήρθε στο 87ο λεπτό όταν μετά από αντεπίθεση με τον Κρέσπο και γύρισμα του Ροντρίγκες από τ’ αριστερά, ο Μπανανά στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, πέτυχε αυτογκόλ για το τελικό 3-0.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος (Κίτσιου 89΄), Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ (Σάκχοφ 74΄), Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (Αθανασιάδης 57΄).

Πλατανιάς (Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (Ντίνας 66΄), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης (Μενδρινός 83΄), Μανούσος, Αποστολόπουλος (Ντιλαβέρ 73΄).