Skip to main content

Γεμάτη γεύση, μυρωδιές κι αρώματα η 26η Detrop (φωτο)

Την τιμητική της έχει η μεσογειακή διατροφή, αφού στους διαδρόμους αναδύονται αρώματα που φέρνουν στο νου ήλιο, θάλασσα και γευστικούς πειρασμούς.

Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζεται η γαστρονομία και, μικροί και μεγάλοι, επιχειρηματίες στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, έσπευσαν σήμερα, Σάββατο, να δοκιμάσουν εδέσματα από κάθε γωνιά της χώρας και να γνωρίσουν το φαγητό, το κρασί, το λάδι και όλα τα αγαθά που παράγουν οι συμμετέχοντες στις διεθνείς εκθέσεις Detrop και Oenos, που φιλοξενεί η ΔΕΘ-Helexpo.

Το εκθεσιακό «δίδυμο» που διοργανώνεται στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου, περιλαμβάνει δύο μεγάλα θεματικά σαλόνια με σημαντικούς εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Το πρώτο σαλόνι θα εστιάσει στο Ελαιόλαδο και την Ελιά, τους θησαυρούς της ελληνικής γης και της μεσογειακής διατροφής και το δεύτερο σαλόνι θα εστιάσει στα Αποστάγματα και τους «πρωταγωνιστές» τους, το ούζο και το τσίπουρο.

Η μεσογειακή διατροφή έχει την τιμητική της, αφού στους διαδρόμους όλων των περιπτέρων αναδύονται μεθυστικά αρώματα που φέρνουν στο νου ήλιο, θάλασσα και γευστικούς πειρασμούς.

Την έκθεση εγκαινίασε χθες ο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννης Τσιρώνης.

Διαβάστε εδώ και εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις εκθέσεις.