Skip to main content

«Γελώντας Άγρια» από τον Φεβρουάριο στο Vis Mortix

Την παράσταση παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Push Your Art Company για εννέα παραστάσεις από τις 3 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Την παράσταση «Γελώντας Άγρια» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Push Your Art Company στη σκηνή Vis Motrix από τις 3 έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Το «Γελώντας άγρια» είναι ένα κωμικό και συνάμα τραγικό πορτρέτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα. Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν. Ακόμη και μια κονσέρβα τόνου σε σούπερ μάρκετ τους αρκεί. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο έργο αυτό με πρωταγωνίστρια μια νέα Γυναίκα που ενώ προσπαθεί να πιάσει από το ράφι την κονσέρβα της αρεσκείας της ένας άγνωστος Άντρας άθελά του την εμποδίζει, με αποτέλεσμα να την εξαγριώσει σε τέτοιο βαθμό που χωρίς δεύτερη σκέψη σφίγγει τη γροθιά της και τον κτυπάει με λύσσα στο πρόσωπο, ουρλιάζοντας: "Θα κάνετε στην άκρη παλιομαλάκα;".

Αυτό ήταν. Από κεί και πέρα ξετυλίγεται με καλπάζοντες ρυθμούς ένα εντελώς απρόβλεπτο γαϊτανάκι εξομολογήσεων, συγκρούσεων και παρεξηγήσεων.
Οι δύο πρωταγωνιστές μιλούν ασταμάτητα επί παντός επιστητού. Για ό,τι τους ενοχλεί, τους αγχώνει, τους φοβίζει, τους εκνευρίζει. Από το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ταξί μέχρι τα πυρηνικά απόβλητα. Όλα έχουν θέση στον λόγο τους.
Και τούτο γιατί το μόνο που επιζητούν είναι να βρουν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας σε ένα κόσμο παλαβό και σκληρό που αρνείται κάθε ανθρώπινη επαφή.

Η Push Your Art Company  είναι ένας πυρήνας καλλιτεχνών από διάφορους χώρους με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Προηγούμενες θεατρικές παραγωγές της ομάδας είναι οι παραστάσεις: «Νυκτόβια ζώα» του Χ. Μαγιόργκα (2013-14), «Μαζί με τ’ άπλυτα» του Κρ. Ντουράνγκ (2014-15) και «Η Τρικυμία» του Ο. Σαίξπηρ (2015-16).

Ημέρες παραστάσεων:
Παρασκευή 3, 10, 17 Φεβρουαρίου
Σάββατο 4, 11, 18 Φεβρουαρίου
Κυριακή 5, 12, 19 Φεβρουαρίου

Ώρα παραστάσεων: 9μ.μ.
Διάρκεια: 85’

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (μειωμένο), 5€ (ανέργων, ατέλειες ηθοποιών - θεατρολόγων)
Προπώληση εισιτηρίων: www.gooddeals.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6977 20 18 17 (καθημερινά 5:30μ.μ. – 8:30μ.μ.)

Συντελεστές:
Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη, Δημήτρης Φραγκιόγλου
Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορτεζάτος

Σκηνικά – κοστούμια: Πέτρος Φραγκόπουλος
Επιμέλεια φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης
Φωτογραφίες: Ιωάννα Τοκμακίδου
Promo trailer: Πάρης Γρηγοράκης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκη Ιωαννίδου, Ελισάβετ Παρασκευοπούλου
Βοηθός παραγωγής: Θωμαή Ουζούνη

Ξύλινες κατασκευές σκηνικού: Woodetails
Κατασκευή κοστουμιού (το Βρέφος της Πράγας): Κική Ιωαννίδου

Παίζουν: Σοφία Σακελλαρίου, Πέτρος Φραγκόπουλος