Skip to main content

ΓΕΕΘΑ για τη διαρροή εγγράφων: Aντίγραφα που είχαν διανεμηθεί στη ΓΔΑΕ

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι αποχαρακτηρίζει τα έγγραφα που θα δει και θα ζητήσει ο εισαγγελέας

«Τα δύο διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Αυτό ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) σχετικά με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της εν εξελίξει ΕΔΕ που διενεργείται από το ΓΕΕΘΑ, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Σημειώνεται ότι η κατάθεση των εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία από τον κ. Λοβέρδο την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, εξελίχθηκε σε μείζον θέμα.  Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε «τουλάχιστον ακατανόητη» την κίνηση Λοβέρδου, που είναι –όπως είπε- επιφανής συνταγματολόγος και υπενθύμισε ότι απόρρητα έγγραφα αποχαρακτηρίζονται μετά από 30 χρόνια και πως σε κάθε περίπτωση δεν είναι το Κοινοβούλιο αρμόδιο να πράξει κάτι τέτοιο. Τα απόρρητα έγγραφα αποδόθηκαν στην πηγή που αφορούν, είπε και διευκρίνισε ότι κατά το νόμο αρμόδια να τα παραλάβει είναι η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

 Άφησε δε, υπαινιγμούς ότι ενδεχομένως ο σχεδιασμός να ήταν να χρησιμοποιηθεί η Βουλή ως πρόσχημα για τη διαρροή τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε ότι αποχαρακτηρίζει τα έγγραφα που θα δει και θα ζητήσει ο εισαγγελέας.

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της ΣΑ και η πώλησή τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας» αναφέρει σχετικά ο κ. Καμμένος.