Skip to main content

Γάζωσε τον ΑΠΟΕΛ η Ρεάλ, ματσάρα στην Ανδαλουσία (video)

Κλείδωσε την πρώτη θέση η Τότεναμ, παραμένει ζωντανή για πρόκριση η Νάπολι, στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση για Πόρτο και Λειψία

Με οκτώ αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Για το 5ο γκρουπ, η Μάριμπορ σόκαρε τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Ρωσία ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-1. Το σκορ για τους πρωταθλητές Ρωσίας άνοιξε στο 82΄ο Ζε Λουίς ενώ για τους αντίστοιχους πρωταθλητές Σλοβενίας ισοφάρισε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιασμίν Μεσάνοβιτς.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Σεβίλλη κατάφερε να επιστρέψει σε ένα παιχνίδι που φαινόταν χαμένο μένοντας στο ισόπαλο 3-3 με τη Λίβερπουλ. Οι «Ρεντς» έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 0-3 χάρις στα γκολ των Ρομπέρτο Φιρμίνο (2΄, 30΄) και Σαντιό Μανέ (22΄) αλλά οι «Νερβιονένσες» αρχικά μείωσαν με τα γκολ του Γισάμ Μπεν Γεντέρ (51΄, 60΄) και ισοφάρισαν στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γκουίντο Πιζάρο.

Για το 6ο γκρουπ, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε το 5/5 επικρατώντας στο φινάλε με 1-0 επί της Φέγενοορντ. Σκόρερ για τους «Πολίτες» ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Νάπολι επικράτησε με 3-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ και παραμένει μέχρι και το τέλος στο κυνήγι της πρόκρισης. Σκόρερ για τους «Παρτενοπέι» ήταν οι Λορένζο Ινσίνιε (56΄), Πιότρ Ζιελίνσκι (81΄) και Ντρις Μέρτενς (83΄).

Για το 7ο γκρουπ, Μπεσικτάς και Πόρτο έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με τους «Αετούς» να παίρνουν την πρόκριση ως πρώτοι. Το σκορ για τους «Δράκους» άνοιξε στο 29΄ο Φελίπε ενώ για τους πρωταθλητές Τουρκίας ισοφάρισε στο 41΄ο Άντερσον Ταλίσκα.

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Λειψία συνέντριψε με 1-4 τη Μονακό. Το σκορ για τη γερμανική ομάδα άνοιξε με αυτογκόλ του Ζέμερσον (6΄) ενώ για το συγκρότημα του Ραλφ Χάσελχουτ σκόραραν ακόμα οι Τίμο Βέρνερ (9΄, 31΄) και Ναμπί Κεϊτά (45΄) με τους πρωταθλητές Γαλλίας να μειώνουν προσωρινά σε 1-3 με τον Ρανταμέλ Φαλκάο (43΄).

Τέλος για το 8ο γκρουπ, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καταιγιστική στη Λεμεσό συντρίβοντας με 0-6 τον ΑΠΟΕΛ. Σκόρερ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν οι Λούκα Μόντριτς (23΄), Καρίμ Μπενζεμά (39΄, 45΄), Νάτσο Φερνάντες (41΄) και Κριστιάνο Ρονάλντο (49΄, 54΄).

Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Τότεναμ έκανε σπουδαία ανατροπή στο Ντόρτμουντ επικρατώντας με 1-2 της Μπορούσια και κλείδωσε έτσι την πρώτη θέση. Το σκορ για τους Βεστφαλούς άνοιξε ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (31΄) ενώ για τα «σπιρούνια» σκόρερ στην ανατροπή ήταν οι Χάρι Κέιν (49΄) και Χενγκ Μιν Σον (76΄).