Skip to main content

Γαβρόγλου: Δεν κάνουμε πίσω, τα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν στα σχολεία

Ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας, είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει, σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω, θα ανοίξει το σχολείο στα προσφυγόπουλα, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στο γραφείο του με τους εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Ικονίου Περάματος.

«Είχα μια συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς από το σχολείο του Περάματος για να ενημερωθώ για τα γεγονότα που προκάλεσε η Χρυσή Αυγή. Ο φασισμός δεν έχει τέλος. Όχι μόνον οι προκλήσεις των φασιστών δεν έχουν τέλος, αλλά και ο φασισμός θέλει καθημερινά να δηλητηριάζει την κοινωνία μας. Είναι προφανές ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει», τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

«Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα και όποιοι θέλουν να τα χρωματίσουν για να δηλητηριάσουν και τα παιδιά, θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και την Πολιτεία», σημειώσε ο υπουργός, καλώντας, παράλληλα, την αστυνομία να κάνει το δημοκρατικό της καθήκον όπου χρειάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, με επικεφαλής τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, εισέβαλαν με τη βία στο Α' Δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, προπηλακίζοντας και γρονθοκοπώντας γονείς και δασκάλους, οι οποίοι ήταν υπέρ της φοίτησης προσφυγόπουλων στο σχολείο.