Skip to main content

Γάλλος πρεσβευτής στην Κύπρο: Καθοριστικός ο ΟΗΕ για το Κυπριακό

Ο Ρενέ Τροκάζ επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του, ως συμμάχου, σε μια σωστή λύση, η οποία να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τη σημασία του ρόλου του ΟΗΕ στην επίλυση του Κυπριακού, επεσήμανε ο Γάλλος Πρέσβης στη Λευκωσία, Ρενέ Τροκάζ, ενώ τόνισε ότι η Γαλλία είναι υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει ρόλο να διαδραματίσει στο Κυπριακό όταν έρθει η ώρα και αυτό δεν είναι κάτι προαιρετικό, αλλά κάτι το οποίο επιβάλλεται, δήλωσε ο κ. Τροκάζ.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο Γάλλος πρεσβευτής επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του σε μια σωστή λύση η οποία να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Ασφαλώς δεν θέλουμε ούτε χρονοδιαγράμματα, ούτε πιέσεις».

«Ασφαλώς, και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα έχει το ρόλο του να παίξει όταν έρθει η ώρα και αυτό είναι κάτι καθοριστικό», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν είναι κάτι προαιρετικό, είναι κάτι το οποίο επιβάλλεται».

Η Γαλλία, ανέφερε, «είναι μια χώρα σύμμαχος της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέσα σ` αυτό το πλαίσιο καθορίζουμε την πορεία και τη θέση μας όσον αφορά στο Κυπριακό».