Skip to main content

Γαλλία: Συνεργάτης της Λεπέν ερευνάται για αργομισθία

Η έρευνα του εισαγγελέα της Λιλ επικεντρώνεται στον Νταβίντ Ρασλίν, τον διευθυντή της εκστρατείας της Λεπέν ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ένας εισαγγελέας διεξάγει έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) στο νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ, στη βόρεια Γαλλία, δήλωσε δικαστική πηγή σήμερα, έπειτα από ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν πληρωνόταν για μια αργομισθία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στο φύλλο της που κυκλοφορεί με ημερομηνία 5η Απριλίου, η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchainé γράφει πως η έρευνα του εισαγγελέα της Λιλ επικεντρώνεται στον Νταβίντ Ρασλίν, τον διευθυντή της εκστρατείας της Λεπέν ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ο Ρασλίν, 29 χρονών, ανερχόμενο αστέρι στο αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα της Λεπέν, λάμβανε μισθό από το νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ ενώ ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένος σύμβουλος της νομαρχίας της Προβηγκίας, περίπου 1.000 χλμ. νοτιότερα, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Ο ίδιος ο Νταβίντ Ρασλίν χαρακτήρισε την έρευνα αυτή μια «επίθεση με πολιτικούς σκοπούς».

Η καταγγελία περί αργομισθίας ενός κορυφαίου στελέχους του Εθνικού Μετώπου προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων σκανδάλων που έχουν πλήξει υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, την 23η Απριλίου και την 7η Μαΐου.