Skip to main content

Γαλλία: Συνάντηση Κέρι-Ερό για τη Συρία και την Ουκρανία

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί στις 9-10 Μαΐου με τον Γάλλο ομόλογό του συνομιλώντας για τη Συρία και την Ουκρανία.

Συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Μαρκ Ερό  θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, συνομιλώντας για την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία μεταξύ άλλων θεμάτων.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αρχίζει σήμερα τετραήμερη επίσκεψη στη Γαλλία και τη Βρετανία. «Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα συναντηθεί στις 9 και 10 Μαΐου με τον ομόλογό του της Γαλλίας όπου θα έχουν διμερείς συνομιλίες για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Συρία και η Ουκρανία», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή θα συζητηθεί από τους επικεφαλής της διπλωματίας σε γεύμα εργασίας. Σύμφωνα με τον Τόνερ, ο Κέρι θα ταξιδέψει στη συνέχεια στη Βρετανία στις 10- 12 Μαΐου, όπου θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας στη σύνοδο για την πάταξη της διαφθοράς που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επισκεφθεί επίσης το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.