Skip to main content

Γαλλία: Σε λειτουργία και πάλι οι τερματικοί σταθμοί στο Ορλί

Είχε προηγηθεί η επίθεση εναντίον μίας περιπόλου της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που κατέληξε με τον θάνατο του δράστη.

Άνοιξαν και πάλι οι δύο τερματικοί σταθμοί, ο νότιος και ο δυτικός, του αεροδρομίου Ορλί, μετά τη διακοπή της αεροπορικής κυκλοφορίας λόγω της επίθεσης σε μέλος στρατιωτικής περιπόλου που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε η εταιρία Αεροδρόμια του Παρισιού (ADP) και η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).  

Η κυκλοφορία είχε διακοπεί πλήρως γύρω στις 08:50, μετά την επίθεση εναντίον μίας περιπόλου της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέληξε με τον θάνατο του δράστη (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Οι κανονικοί ρυθμοί στο Ορλί-Νότια αναμένεται να επιστρέψουν το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ADP Ογκουστίν ντε Ρομανέ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Είκοσι εννέα πτήσεις συνολικά άλλαξαν προορισμό, κατευθυνόμενες κυρίως προς το αεροδρόμιο Ρουασί (βορειοανατολικά της πρωτεύουσας), σύμφωνα με την DGAC. Οι επιβάτες 13 αεροσκαφών που βρίσκονταν στον διάδρομο περιορίστηκαν στα αεροσκάφη, σύμφωνα με την ADP. Όμως «οι 1.500 άνθρωποι που βρίσκονταν πάνω στα αεροσκάφη έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται, άρα είμαστε καθ΄οδόν προς την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς», δήλωσε τις πρώτες απογευματινές ώρες ο Ογκουστίν ντε Ρομανέ.