Skip to main content

Γαλλία: Ψήφισαν οι υποψήφιοι - Στο 28% η συμμετοχή στις κάλπες

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στη Γαλλία, όπου σήμερα είναι στραμμένα τα βλέμματα των χωρών της ΕΕ - Ψήφισαν Μακρόν, Φιγιόν, Λεπέν και Μελανσόν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στη Γαλλία, όπου σήμερα είναι στραμμένα τα βλέμματα των χωρών της ΕΕ.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ήδη ψηφίσει. 

Συγκεκριμένα, ο Φρανσουά Φιγιόν ψήφισε στο Παρίσι, όπου έχει μεταφέρει τα δικαιώματά του, από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ενώ η σύζυγος του Πηνελόπη Φιγιόν ψήφισε στην περιοχή της Sarthe.

Στο Παρίσι ψήφισε και ο Ζαν Λικ Μελανσόν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν έσπευσε στις 12.00 στο εκλογικό του τμήμα στην παραθαλάσσια στη Μάγχη πόλη, Τουκέ. Βορειότερα, στο προπύργιό της Ενέν Μπομόν,ψήφισε και η Μαρίν Λεπέν.

Πρώτος από όλους ψήφισε ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, πρόεδρος του κινήματος «Όρθια Γαλλία», ο οποίος έσπευσε στο εκλογικό του τμήμα στις 10.00, στην εκλογική του περιφέρεια όπου είναι και δήμαρχος Yerres.

 Στην πόλη Τραπ, θα ψηφίσει ο Μπενουά Αμόν.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του υπουργείο Εσωτερικών, η συμμετοχή των Γάλλων στις κάλπες έχει φτάσει το 28,54%, ποσοστό παρόμοιο με αυτό των εκλογών του 2012 (28,29%).

Έως τώρα η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά με εξαίρεση ένα περιστατικό στην πόλη Μπεσανσόν.

Ένα εκλογικό τμήμα στην πόλη της ανατολικής Γαλλίας εκκενώθηκε μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος που είχε εγκαταλειφθεί με αναμμένη τη μηχανή την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία.

Το ύποπτο όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και έγινε γνωστό ότι είχε κλαπεί, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο Reuters και πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε η εκκένωση του εκλογικού τμήματος ενώ κλήθηκαν επί τόπου πυροτεχνουργοί για να εξετάσουν το αυτοκίνητο.