Skip to main content

Γαλλία: Προηγείται το κόμμα του Μακρόν ενόψει βουλευτικών εκλογών

Η συμμαχία Republique En Marche/MoDem καταγράφει άνοδο 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση, τη νύχτα του β' γύρου των προεδρικών εκλογών.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται η συμμαχία Republique En Marche (του Εμανουέλ Μακρόν)-MoDem στην πρόθεση ψήφου, καθώς προηγούνται ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου στη Γαλλία, όπως δείχνει δημοσκόπηση του Harris Interactive που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Συγκεντρώνοντας 29% στην πρόθεση ψήφου, το δίδυμο Republique En Marche/MoDem καταγράφει άνοδο 3% σε σύγκριση με την προηγούμενη σφυγμομέτρηση που διεξήχθη τη νύχτα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθούν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι σύμμαχοί τους, η «Ένωση Δημοκρατών και Ανεξαρτήτων» που εξασφαλίζουν ποσοστό 20% και το Εθνικό Μέτωπο, με επίσης 20% των ψήφων. Και οι δύο βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται κατά 2%, σύμφωνα με αυτήν την έρευνα για λογαριασμό του LCP.

Η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν-Λικ Μελανσόν συγκεντρώνει ποσοστό 14% στην πρόθεση ψήφου (+1%), μπροστά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το σύμμαχό του PRG (7%, -1%).

Οι Οικολόγοι Πράσινοι (Europe Ecologie Les Verts) εξασφαλίζουν ποσοστό 3%, το κόμμα Debout la France 3% και το Κομμουνιστικό Κόμμα 2%, με τα ποσοστά τους να παραμένουν αμετάβλητα.

Η τροτσκιστική αριστερά (Lutte ouvriere ή NPA) ενισχύεται κατά 1%, στο 2% των ψήφων.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά το διάστημα 9ης Μαΐου- 11ης Μαΐου σε δείγμα 941 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται από 1,4 έως 3,1%.