Skip to main content

Γαλλία: Ο Μακρόν κερδίζει τη Λεπέν με 64% στο δεύτερο γύρο

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας εξασφαλίζει το 26,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου

Ελαφρύ προβάρισμα έναντι της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Ζαν Μαρί Λεπέν έχει ο κεντρώος Εμάνουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την κερδίζει με άνεση στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας εξασφαλίζει το 26,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών που θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 0,5% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa για την πρόθεση ψήφου, ωστόσο ο Μακρόν εξακολουθεί να προηγείται της Λεπέν που συγκεντρώνει 26%.

Ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν διατηρεί αμετάβλητο το ποσοστό του σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Odoxa που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, στο 19%, ποσοστό που τον αποκλείει από τον δεύτερο γύρο.

Ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο τη Λεπέν με ποσοστό 64% έναντι 36% της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.