Skip to main content

Γαλλία: Εννιάχρονος ζούσε επί δύο χρόνια μόνος σε διαμέρισμα – Καταδικάστηκε η μητέρα του

Το αγόρι έμεινε μόνο του στο διαμέρισμα της οικογένειας, στην πόλη Νερσάκ, για δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2020 έως το 2022, και φέρεται να επέζησε με κονσέρβες, κέικ και κλεμμένες ντομάτες

Σε φυλάκιση 18μηνών καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα μια μητέρα στη Γαλλία, για εγκατάλειψη του εννιάχρονου παιδιού της, σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο, το αγόρι έμεινε μόνο του στο διαμέρισμα της οικογένειας, στην πόλη Νερσάκ, για δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2020 έως το 2022, και φέρεται να επέζησε με κονσέρβες, κέικ και κλεμμένες ντομάτες.

Σύμφωνα με το BFMTV, η μητέρα ζούσε με τον σύντροφό της σε κοντινό διαμέρισμα, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων, και επισκεπτόταν τον γιο της «από καιρού εις καιρόν».

Όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος της Νερσάκ, Μπαρμπαρά Κουτουριέ, το παιδί ζούσε συχνά χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την ίδια, συνέχιζε να πηγαίνει με συνέπεια στο σχολείο κατά τη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων, και να διατηρεί πολύ καλές επιδόσεις.

Η Κουτουριέ δήλωσε πως ενημέρωσε  την τοπική και την εθνική αστυνομία για την κατάσταση, όταν η μητέρα ζήτησε τη συνδρομή των κοινωνικών υπηρεσιών για τρόφιμα.

«Γνώρισα τη μητέρα του στις 2022 Μαΐου. Ήρθε να μας πει ότι είχε οικονομικά προβλήματα και της δώσαμε τέσσερα κουπόνια για φαγητό, αλλά αντ’ αυτού πήρε κάποια επεξεργασμένα προϊόντα διατροφής, κάτι που με έβαλε σε υποψίες. Κάποιοι κάτοικοι μου είπαν ότι υπήρχε ένα παιδί που ζούσε μόνο του, οπότε συνέδεσα τα δύο πράγματα και κάλεσα την τοπική αστυνομία και την εθνική αστυνομία» σημείωσε.