Skip to main content

Γαλλία: Αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ο Βαλς

Αποχωρώ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα με εγκαταλείπει, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.

Αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα o Μανουέλ Βαλς, ο οποίος υποστήριξε τον Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Βαλς εξελέγη στην εκλογική περιφέρεια της Εσόν βουλευτής χωρίς τη στήριξη των Σοσιαλιστών και από κοινοβουλευτική πηγή έγινε γνωστό ότι θα είναι συνεργαζόμενος με την κοινοβουλευτική ομάδα της προεδρικής πλειοψηφίας La Republique en Marche.

«Μία φάση της πολιτικής μου ζωής τελειώνει. Αποχωρώ από το Σοσιαλιστικό Κόμμα ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα με εγκαταλείπει», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ. «Δεν θα μετέχω σε μία κοινοβουλευτική ομάδα όπου υπάρχουν αμφισημίες, η οποία δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κριστόφ Καστανέρ σχολίασε την είδηση της αποχώρησης Βαλς από το Σοσιαλιστικό Κόμμας λέγοντας «δεν εκπλήσσομαι».

Χωρίς να είναι επισήμως μέλος μίας κοινοβουλευτικής ομάδας, ένας συνεργαζόμενος βουλευτής απολαμβάνει τα προνόμια που δίνονται στα μέλη της ομάδας από τον κανονισμό της Βουλής, όπως είναι ο χρόνος ομιλίας κλπ.