Skip to main content

Γαλλία: Άνετη νίκη Μακρόν στον δέυτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο κεντρώος υποψήφιος σχεδόν ισοβαθμεί με την Μαρίν Λεπέν (25,5% έναντι 26%), ωστόσο, στον δεύτερο γύρο εξασφαλίζει εύκολα τη νίκη (60% έναντι 40%).

Την άνετη νίκη του ανεξάρτητου κεντρώου υποψηφίου, Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Elabe που διενεργήθηκε χθες και μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Εμανουέλ Μακρόν σχεδόν ισοβαθμεί με την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την ώρα που ο Μακρόν εμφανίζεται ως ο ξεκάθαρος νικητής στον δεύτερο γύρο.

Ο πρώην τραπεζίτης που υπόσχεται στους Γάλλους τη ρήξη με την παραδοσιακή κεντροδεξιά, εξασφαλίζει το 25,5%, ενώ η Λεπέν το 26%.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν δεν θα τα καταφέρει συγκεντρώνοντας ποσοστό 19%.

Ωστόσο, η Μαρίν Λεπέν θα γνωρίσει την ήττα στον τελικό γύρο με ποσοστό 40% έναντι 60% που θα εξασφάλιζε ο Μακρόν ή ακόμα κι ο Φιγιόν, αν προκρινόταν, βάσει της έρευνας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, η Μαρίν Λεπέν θα συγκέντρωνε ποσοστό 26% (-0,5%) των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ ο Μακρόν θα εξασφάλιζε 25% (-0,5%) και ο Φιγιόν το 19%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε την Λεπέν στο β' γύρο με 61,5% έναντι 38,5%.